Hozzávalók (2 adag):
- 60 g zabpehelyliszt vagy zabpehely
- 60 g fehérjepor (mindegy milyen)
- 2 db banán
- 1 db tojás
- 1/4 tábla étcsoki
- szódabikarbóna
- víz
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálba pépesítsd össze a banánokat egy villával és dolgozd össze a tojással. Add hozzá a lisztet, a fehérjeport és a szódabikarbónát, és az egészet keverd ki sűrű állagú, de folyós tésztává – túl sűrű, adj hozzá szükséges mennyiségű vizet. Ha zabpelyhet használtál zabpehelyliszt helyett, akkor használj botmixert az összekevesérhez, hogy palacsintatészta állagot kapj. Ezután késsel kockázd fel at étcsokit kicsi darabokra, és keverd ezt is a tésztába. Egy olívaolajjal kikent serpenyőt melegítsd elő, majd kanál segítségével adagold bele a palacsintákat. Ha nem folyik szét magától, akkor a kanállal egyengesd el, hogy mindenhol egyforma vastag kör alakú palacsintákat kapj. Kis lángon 1-1 perc alatt süsd meg a palacsinták mindkét oldalát.
1 adag (kb. 5 db palacsinta)
390 kcal
30 g fehérje, 42 g szénhidrát, 10 g zsír