Pestos gnocchi

433 kcal - 19 g fehérje, 60 g szénhidrát, 13 g zsír

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 500 g sütötök
  • 250 g zabliszt
  • 1 tojás
  • 250 g zsírszegény rögös túró
  • 1 db kalidorniai paprika
  • 30 g pesto
  • fél zacskó rucola
  • olívaolaj

Elkészítés

A sütötököt süsd meg sütöben (félbevágva 200 °C-on kb. 1 óra alatt), majd kanalazd ki a héjából és tedd egy nagyobb mély tálba. Adj hozzá 2-3 kávéskanálnyi sót és a tojást, majd botmixerrel (vagy villával nyomkodva) dolgozd össze. Ha összeállt, tedd ki a tésztát egy deszkára, formázz belőle hosszú vékony hengereket, és ezeket vádg fel kb. 1-2 cm-es nudlikra. Főzd ki őket forrásban lévő vízbe – akkor főttek meg, ha feljöttek a víz tetejére. Ha a tészta nem áll össze, akkor tehetsz bele még lisztet, vagy bele is szaggathatod a vízbe.
Közben egy serpenyőben olívaolajon piritsd le a vékonyra vágott kaliforniai paprikát, majd add hozzá a túrót és a rukkolát. A gnocchit forgasd bele a pestoba, majd tedd bele ezt is a serpenyőbe és pirítsd le.

1 adag 433 kcal
19 g fehérje, 60 g szénhidrát, 13 g zsír