Sonkás, újhagymás tojáskrém

410 kcal - 24 g fehérje, 25 g szénhidrát, 22 g zsír

Hozzávalók:

  • 2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
  • 2 db tojás
  • 50 g 12%-os tejföl
  • 10 g light majonéz
  • 20 g sovány sonka (vagy sonka felvágott)
  • 1 szár újhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Főzd meg a tojásokat, pucold meg őket, majd tedd őket egy mélyebb tálba a tejföllel és majonézzel. Közben kockázd fel a sonkát, és egy seprenyőben 1-2 perc alatt pirítsd meg. Villával nyomkodd össze tojásokat a majonézzel és tejföllel, amíg krémes állagot nem kapsz. Karikázd bele az újhagymát, szórd bele a sonkát és ízesítsd sóval, borssal. Pirítóssal tálald.

410 kcal
24 g fehérje, 25 g szénhidrát, 22 g zsír