Összetevők:
- 1 db csirkemell (kb. 140 g nyersen)
- 130 g fagyasztott burgonyagerezd
- fél vagy harmad zacskó salátamix
- 6-8 db koktélparadicsom
- fél lime vagy negyed citrom leve
- olívaolaj
- fél ek. light majonéz
- szárnyas fűszersó
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet sütés előtt kloffold ki (opcionális), majd a fűszersóval szórd meg. Egy serpenyőt vékonyan kenj ki olívaolajjal, és süsd meg a csirkét. Közben a burgonyát egy tepsin tedd be sülni a sütőbe (légkeveréses sütőben 200 °C, 20 perc). Egy mély tálba keverj alaposan össze 1 ek. olívaolajat a lime- vagy citromlével és a majonézzel, és adj hozzá egy csipet sót és borsot. Forgasd bele az egész zacskó salátát az elkészült öntetbe, majd apróra felkockázva tedd bele a paradicsomot is. Tálald a csirkét és a krumplit a saláta kb. felével vagy harmadával.
450 kcal
36 g szénhidrát, 30 g szénhidrát, 18 g zsír