Sült csirkemell burgonyával és salátával

450 kcal - 36 g szénhidrát, 30 g szénhidrát, 18 g zsír

Összetevők:

  • 1 db csirkemell (kb. 140 g nyersen)
  • 130 g fagyasztott burgonyagerezd
  • fél vagy harmad zacskó salátamix
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • fél lime vagy negyed citrom leve
  • olívaolaj
  • fél ek. light majonéz
  • szárnyas fűszersó
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet sütés előtt kloffold ki (opcionális), majd a fűszersóval szórd meg. Egy serpenyőt vékonyan kenj ki olívaolajjal, és süsd meg a csirkét. Közben a burgonyát egy tepsin tedd be sülni a sütőbe (légkeveréses sütőben 200 °C, 20 perc). Egy mély tálba keverj alaposan össze 1 ek. olívaolajat a lime- vagy citromlével és a majonézzel, és adj hozzá egy csipet sót és borsot. Forgasd bele az egész zacskó salátát az elkészült öntetbe, majd apróra felkockázva tedd bele a paradicsomot is. Tálald a csirkét és a krumplit a saláta kb. felével vagy harmadával.

450 kcal

36 g szénhidrát, 30 g szénhidrát, 18 g zsír